Bangkok

Op onze laatste dag in Bangkok besloten we om wat sightseeing te doen voordat we onderweg gaan naar Chiang Mai.

Onze bedoeling was om het Grand Palace te bezoeken maar bij aankomst ( en nee we zijn niet verleid door een van de tuk tuks) was het zo ontzettend druk dat je over de hoofden kon lopen en je oog bijna werd uitgestoken door een van de paraplu’s . Niet ons ideaal beeld van goede vakantie, dus die bewaren we voor een volgende keer. Dan maar naar Wat Po met de liggende gouden Buddha. Een stuk minder druk en een ontzettende mooie tempel met mooie tuinen. Tevens is de school van de massages gevestigd in het complex. Voor de entree van de tempel betaal je 100 baht ( ongeveer € 2,50 ) en dan krijgt je ook nog een flesje water. Neem simpelweg de taxi boot voor 13 baht en stap uit bij pier nummer 8 dan nog 5 min lopen en je ben er.

P1070693

P1070692

P1070706

Na Wat Po besloten we een lokale markt te bezoeken. Deze markt ligt helemaal aan de andere kant van de stad en als taxi chauffeurs vragen waarom je daar heen zou willen is onze interesse gewekt. Welkom op Khlong Toei Market. Een lokale wetmarket waar iedereen zijn boodschappen doet ook de restaurants.

Bij aankomst kregen we een lichte cultuur schok door de stank en door wat we zagen…. Hygiëne kennen ze hier echt niet. Ondanks dat Sam bijna gillend weg wilde rennen gaven we het toch een kans. Dit is Thailand zonder de toeristen en buiten de gebaande paden.. Dat wilde we toch?

P1070728

P1070727

P1070715

Tja die varkenskoppen, dode kippen en levende , kikkers die voor je neus geslacht werden en de nog veel ergere dingen moeten we dan maar voor lief nemen. Voor de mensen daar waren wij waarschijnlijk de enige attractie want hier was echt geen toerist te bekennen. Alles is zo vers dat de vissen zelf nog leven als ze in een zakje worden gedaan om mee naar huis te nemen. Het vlees wordt nog net niet zo van het varken afgesneden, maar echt hygiënisch kan je het niet noemen.

Je kunt er ook eten op de markt maar dat hebben we toch maar even overgeslagen.. de stank is niet uit te drukken in deze blog, maar foto’s zeggen meer dan 1000 woorden. De tosti’s van de 7/11 supermarkt zijn in dit geval een veiligere keuze.

Na een plons in het zwembad was het tijd voor een nieuw avontuur. Met de nachtbus naar Chiang mai. Slapen wat is dat? Tot de volgende keer….

Een gedachte over “Bangkok”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.