Barichara en Guane – de mooiste dorpjes van Colombia

Zodra je het dorpje Barichara binnen komt val je even stil. Dit ook wel vaak het mooiste dorpje van Colombia genoemd is vaak de set van de vele tellenovella soaps.

In Barichara vind je niet ontzettend veel bezienswaardigheden die je moet bezoeken. Het dorpje zelf is namelijk de gehele bezienswaardigheid. Wij genoten ervan om heerlijk door de straten te lopen en al het moois vast te leggen. Buiten dit alles heeft Barichara een aantal culinaire ‘hoogtepunten’ die je moet proberen.

Colombianen zijn gek op kaas maar dan echt zo gek op kaas dat ze het overal in gebruiken. Zo kun je bij de locale winkels een ijsje kopen met kaas en bosvruchtenjam. Ondanks dat dit best een beetje  vreemd is, de geraspte kaas zie je namelijk zitten, smaakt het best lekker ;).

Een van de lokale gerechten is geit en bijna bij elk lokaal restaurant verkopen ze het. Vraag naar de Cabro en je zult smullen. Wij vonden het een beetje naar wild smaken.

Als toetje of gewoon lekker tussendoor kun je om je dijen te spekken een glaasje sabajon nemen. Een mix van Baileys en ponche Crema smaakt het naar. Als het restaurant het niet heeft kun je op het plein in de Sabajon winkel een glaasje kopen om dit te proberen.

Een populaire en mooie hike om te doen is van Barichara naar Guane. Deze hike gaat voornamelijk naar beneden maar is verre van gemakkelijk. Goede schoenen zijn een must omdat je constant over stenen en keien loopt. De hike is prachtig en echte een must. Hij duurt ongeveer 2 uur waarna je in het stille Guane aankomt. In het midden zitten twee plekken waar je wat kunt drinken. Stop bij het tweede adres en neem een heerlijk frisje of biertje bij een ontzettend lief vrouwtje.

Guana is kleiner, rauwer en nog minder toeristisch. Het is hier alsof de tijd stil heeft gestaan en je 50 jaar terug gaat in de tijd. Loop door de straten en geniet van de tijd die voorbij gaat.

Het goede nieuws is dat er vanuit Guana een rechtstreekse bus naar San  Gil en Barichara gaat zodat je het stuk niet omhoog hoeft terug te lopen 🙂

 

Een gedachte over “Barichara en Guane – de mooiste dorpjes van Colombia”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.