Bay of Pigs & Cienfuegos

Vanuit Vinales zijn we vertrokken naar het oosten van Cuba. Via de zuidkust zijn we langs de plaatsen Playa Larga en Playa Giron gereden, ook wel de varkensbaai of de Bay of Pigs genoemd.

De Bay of Pigs is bekend van de desastreuze poging door de Amerikanen om Cuba binnen te vallen. De amerikanen hadden het leger van Fidel onderschat waardoor ze compleet overrompeld werden. Hierdoor zijn er 114 doden gevallen en 1189 in gevangenschap genomen. Deze krijgsgevangen werden een jaar later verkocht aan de Amerikanen voor 53 miljoen waarde aan voedsel en medicijnen. In deze plaatsen zijn nog overal billboards te zien over deze overwinning.

P1050108

De eerste plaats die je langs komt is Playa Larga, deze plaats staat bekend om de koraalriffen langs de kust waar je mooi moet kunnen snorkelen. De weg van Playa Largo naar Playa Giron is werkelijk prachtig. Je rijdt met je auto langs verschillende stranden waarbij het voornamelijk rotsen zijn, maar het water is zo blauw dat het bijna onnatuurlijk is, zo mooi. Na een aantal tussenstops kwamen we aan in Playa Giron. Bij de duikschool hebben we ge├»nformeerd om in de middag te duiken, alleen was dit helaas niet mogelijk. Omdat er verder niks te doen is in dit dorpje hebben we besloten om door te rijden naar Cienfuegos. De weg hiernaar was net zoals de hele vakantie tot nu toe bijzonder. Bussen die midden op de snelweg na de andere baan keren, verkopers die de snelweg op lopen om je wat te verkopen, overstekende koeien en auto’s die uit het niets stoppen om lifters mee te nemen. Je moet dus erg goed opletten.

P1050147

Rond een uur of 3 in de middag kwamen we aan in Cienfuegos,waar we een Casa vonden in de wijk Punta Gorda aan de zee. Vanuit onze kamer hadden we een eigen patio waarbij we gelijk het water in konden. En dat voor 25 CUC, echt helemaal geweldig! Nadat we eerst onszelf hadden opgefrist zijn we naar het centrum van Cienfuegos gegaan.

P1050158

In 1494 ontdekte Columbus, Baya de Cienfuegos, 1 van de 3 grootste baaien van Cuba. 14 jaar later bouwde Sebastian de O Campo zijn eerste huis met uitzicht over de baai. De piraten in de 16de en 17de eeuw vonden Cienfuegos zo mooi dat zij dit wilden overnemen maar de Spanjaarden bouwden hier een fort om dit tegen te gaan.

P1050196

Het centrum van CienfuegosP1050210 is een Unesco Heritage site en heeft veel gerestoreerde koloniale gebouwen. Het is een heerlijke stad die niet te groot en niet te klein is. Je kunt hier gemakkelijk rondlopen en genieten van al het moois wat deze stad te bieden heeft. Een drankje doen in de bar van het Hotel La Union is ook een must do. Zo zie je de hele stad vanuit de 4de verdieping. Na een heerlijke avondmaal met uiteraard live music gingen we terug naar onze Casa om daar van het uitzicht te genieten.

P1050222

De volgende ochtend werden we wakker door de opgaande zon en de openslaande deuren van onze Casa. Na een heerlijk ontbijt P1050240gingen we voor onze eerste beproeving geld wisselen bij een cadeca in het centrum van Cienfuegos. Geld wisselen bij een bank is onmogelijk. Als toerist kun je dit alleen bij een cadeca doen. Gelukkig viel de rij mee en waren we binnen 15 minuten aan de beurt. Wel spotten we buiten een aantal zakkenrollers, dus nadat we ons geld goed hadden opgeborgen zijn we verder gegaan richting onze volgende bestemming. Na een kleine stop bij Playa Rancho in Cienfuegos kwamen we rond het middaguur aan in Trindad.

P1050254

4 gedachten over “Bay of Pigs & Cienfuegos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.