Capurgana en Sapzurro

De twee kleine plaatsjes Capurgana en Sapzurro liggen helemaal bij de grens van Panama in de Dariën gap en zijn alleen per boot bereikbaar. Het ligt volgens het reisadvies van Nederland dan ook in het gebied waar je niet moet reizen. Andere landen denken hier anders over dus het is maar net hoe je dit moet interpreteren.

Met San Blas adventures kom je aan in Sapzurro en kun je verder reizen naar het iets grotere dorpje Capurgana.  Leuk detail is dat bij een verblijf in Sapzurro je eigenlijk illegaal in het land ben. Pas in Capurgana kun je jezelf in Colombia stempelen. Het zijn beide dorpjes die erg afgelegen liggen en een echte of the beaten path bestemming zijn.

In Capurgana, waar wij verbleven, keken wij ons ogen uit. Hier zijn geen auto’s, weinig toeristen, Colombianen die om 09:00 uur aan het bier zitten, veel en dan bedoelen we heel veel muggen en heel veel happy Hours met goede cocktails. Lees 2,50 voor een mojito 😉

Er zijn ondanks dat het kleine dorpjes zijn nog best wat activiteiten te ondernemen in de omgeving. Dit zijn onze tips voor Capurgana:

Duiken:
Op niet heel veel plaatsen in Colombia kun je duiken maar Capurgana is 1 van de weinige plekken waar dit wel kan. Voor 28euro maak je hier een duik (inclusief uitrusting) voor de duikers onder ons is dit goedkoop en dan krijg je bij de tweede duik ook nog korting (geen grap 😉 ).

DCIM101GOPRO
DCIM101GOPRO

Is het dan mooi? Wij waren verrast. Het koraal is in goede staat. Het zicht is goed en wij hadden een eagle ray die ons gezelschap hield. De organisatie heeft wel wat weg van onze eerdere trip in Cuba. Duikcertifaat wat is dat, moet je dat laten zien dan en je kunt prima na 30 minuten samen aan een fles lurken 😉

Viewpoint Capurgana/Sapzurro:
Tussen de twee dorpjes kun je komen door een boot te nemen of te hiken met een prachtig uitzichtpunt. Wij kozen ervoor om alleen maar te hiken naar het uitzichtpunt omdat we Sapzurro al hadden gezien bij aankomst.

Hadden we al verteld dat het heet was en de luchtvochtigheid extreem hoog. Bij deze. Een hike die een half uur moest duren deden wij in een uur. Klauterend over boomwortels van woudreuzen kwamen we zwetend met 80 stops boven. Gelukkig begon het net te regenen zodat we konden afkoelen. Het uitzicht was de klim meer dan waard echt prachtig. Onderweg zie je een hoop moois. Wij hadden zelfs het geluk een tamarinde aapje te mogen spotten.

Het dorp zelf:
Loop rond, geniet van de mensen de omgeving en de authenticiteit. Dit vind je niet overal.

 

Een gedachte over “Capurgana en Sapzurro”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.