Cartagena – de mooiste stad van Noord Colombia

 

Als je in Cartagena aankomt per vliegtuig, bus of per boot vraag je jezelf in eerste instantie af waarom iedereen het hier over heeft. Dat gevoel hadden wij ook en misschien werd dat versterkt door onze 12 uur durende reis om er eindelijk te komen.  Doordat het elke avond feest is in Cartagena werden we “gedwongen” om eerst nog maar een paar mojito’s te drinken voordat we naar bed gingen.

De volgende ochtend baanden we ons een weg naar het oude gedeelte. Zodra we door de poort liepen vielen we even stil, waren we in Havana aangekomen en hadden ze allles gerestaureerd. Nee dit is Cartagena. De kleuren, de bloemen, de huizen, de sfeer maar dan ook alles aan de oude stad maakt dat je overal foto’s van wilt maken.

Zie hierbij onze tips:

Free walking tour:
Wij begonnen deze ochtend met een free walking tour voor wat achtergrond informatie van de stad. We hoorden alles over de geschiedenis, Simon Bolivar, Catalina, de vrouwen met hun jurken en fruit en over de donkere kant van Colombia. Het was inmiddels zo heet geworden dat we even rust nodig hadden voordat we verder gingen. In Cartagena is het in deze periode overdag zo’n 35 graden.

Food tour:
De food tour van  Cartagena connections  begint in Old town waarbij je heerlijke gefrituurde hapjes krijgt voorgeschoteld zoals gefrituuurde banaan met kaas ( ja dit is lekker), arepa’s met kaas, gevulde pasteitjes en nog veel meer.

Tevens brengt deze tour je langs de straaten waar je als toerist niet komt en krijg  je leuke feitjes te horen:

wist je dat? Elke straat is vernoemd naar een ernstige gebeurtenis in de geschiedenis.

Wist je dat? Alle huizen moeten een andere kleur zijn en er mogen geen twee dezelfde kleuren huizen naast elkaar staan.

Wist je dat? Dat op alle grote huizen met grote deuren je kan zien wat voor beroep iemand vroeger had. Een zeemeermin is bijvoorbeeld iemand die op zee heeft gewerkt.

De tour brengt je ook langs de buurt van Getsemanie, het ruwere gedeelte van Cartagena waarbij street art je verteld hoe de bevolking er deze dagen in staat. Hier zie je real life hoe de mensen nog leven wat veel indruk op ons heeft gemaakt.

Sunsets

Voor de sunset ga je naar een rooftopbar of naar café del mar of zoals de local doen naast café del mar met je eigen fles wijn. Wij kozen 1 avond voor de locale weg 😉

Een andere manier om de sunset te beleven is door je netjes aan te kleden en cocktails te drinken in het Movick hotel. Heerlijk fancy en cocktails voor 8 euro.

Castillo de San Philippe
Dit fort gebouwd door de Spanjaarden is het grootste fort in de geschiedenis. Dit  fort is in de geschiedenis meerdere keren aangevallen, uitgebreid en gerestaureerd. Het is slechts 1 keer ingenomen door de Fransen en het is zeker de moeite waard om hier een bezoek aan te brengen.

Als je bij aankomst net als ons denkt of de ingang voor de toeristen is    gemaakt heb je het mis en is het goed om als eerste de film te bekijken 😉

 

Tips: ga vroeg, neem genoeg water mee en verdwaal door de gangen van het fort.

Belangrijkste tip:
Loop door de straten van Old Town en Getsemani en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.