Coron to El Nido expeditie

Op de website van belarmino aventures stond beschreven dit is geen Tour maar een expeditie. Dit is niet voor iedereen geschikt. Laten wij hier dan alleen maar enthousiaster van worden. Dus hier begint het…..

In palawan zijn er meerdere organisaties die expedities aanbieden van coron to El Nido of andersom. Voor de party en als je veel geld hebt ga je met Tao, buhay isla bied ook kortere varianten aan en je hebt Belarmino adventures waar wij mee gingen. Janet en Todd bieden je persoonlijke tours aan gericht voor mensen die op zoek zijn naar rust en het familie gevoel.

In 5 dagen varen we van Coron naar EL Nido waarbij er stops worden gemaakt om te snorkelen, om vissersdorpjes te ontdekken, om watervallen te bezoeken en nog veel meer. Ondertussen worden we heerlijk verwend met de Filipijnse keuken en eten we elke dag verse vis. We slapen elke nacht op een eiland waar een basis kamp wordt opgezet. Hier eten we, genieten we van de zonsondergang en opkomst, drinken we rum en ontdekken we als enige de onbewoonde eilanden van Palawan.

Op de eerste dag ontmoeten we de familie en crew en varen we uit. We bezoeken kayangan lake en snorkelen bij de twin peaks. We meren aan op een eigen stuk land van Todd en Janet en genieten van de bbq en rum. We douchen voor het eerst op de lokale manier. Een ton water met daarin een bakje waarmee we ons kunnen afspoelen.

Op dag 2 varen we weer heerlijk verder, genieten we van Janets kook kunsten en snorkelen we op twee plekken. Hoe verder we komen, hoe mooier het koraal wordt. We meren aan op calumbuyan Island en voor ons eindelijk de eerste keer strand. Hier genieten we van de prachtige zonsondergang en worden we voor het eerst wakker op het strand. Dat het pas 05:30 s ochtends is vergeten we even.

DCIM100MEDIADJI_0049.JPG

Op dag 3 varen we verder richting het eiland conception. Een heel klein dorpje ( 1 straat ) waar we een waterval bezoeken, door een pad in de jungle volgen we onze weg zonder een andere toerist tegen te komen. De waterval is niet de mooist door het droge seizoen maar de weg ernaar toe was al voldoende. Hierna doen we onze lokale boodschappen in het vissersdorpje pinanlaitan. Dit dorpje staat bekend om het Inktvis vissen en ligt aan de rand van de Zuid Chinese zee. Elk huis hier heeft een eigen winkeltje met vers gevangen vis. Uit de koelbox kies je hier zelf de mooiste vissen uit,voor een klein prijsje 3 kilo voor 6 euro…(doe ons dat ook in Nederland)

We komen aan op ons nieuwe base camp op Black Island en oh wouw dat zou moeilijk worden om te overtreffen. Het eiland is niet te beschrijven zo mooiheid het. Helder water,palmbomen,poederwit strand en grotten om te ontdekken, en een zonsopkomst zoals je deze nog niet hebt gezien.

Dag 4 snorkelen we weer op prachtige plaatsen en komen we onder water zelfs een haai en een schildpad tegen. We bezoeken opnieuw een lokaal vissersdorpje waar we boodschappen doen en een kleine trekking maken. Hier zijn we de bezienswaardigheid en kijkt iedereen vol verwondering naar die twee grote Hollanders. We komen aan voor ons laatste nacht bij Vic en rose. Een gepensioneerd koppel dat al 30 jaar zelfvoorzienend woont op hun eigen land. Alles is prachtig aangelegd en je kan zien dat er heel veel liefde is ingestoken. Op onze laatste avond drinken we redelijk wat rum en hebben we hele goede gesprekken, een heerlijk avond.

De laatste dag begint bij een lokaal vissersdorpje waar 1 van de crew leden zijn familie woont. Het is Pasen en dat wordt gevierd met kippen gevechten en muziek in de kerk. We maken nieuwe vrienden met de lokale kinderen en zien ook hier weer echt het lokale leven.

We wisselen van boot en nemen we afscheid van todd en Janet. We varen het laatste stuk in 1 keer door over open zee met daarna nog twee stops om te snorkelen. Wouw wat is het linaupacan gedeelte prachtig. Na een hobbelige vaart komen we aan in El Nido. Wat een geweldige ervaring rijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.