Coron

 

Na Hong Kong was het tijd voor onze reis naar de Filipijnen. Dit ging helaas niet zonder slag of stoten want na onze eerste vlucht in Manilla werd ons vertelt dat onze volgende vlucht naar busuanga was gecanceld. Een hotel was al geregeld???? Reden van de annulering was dat er te weinig mensen hadden geboekt?? Met praten als brugman en drie uur wachten op een vliegveld konden we gelukkig mee met een andere maatschappij. Met een heus propeller vliegtuigje vlogen we dan toch echt naar palawan!! En oh wouw in het vliegtuig zagen we meteen al dat dit heel bijzonder zou worden. Op het vliegveld was geen bagageband maar kon je in een ruimte wachten en zien hoe de spullen uit het vliegtuig werden gehaald, met de hand naar binnen werden gebracht en op een bank werden gelegd. Bijzonderder kun je het bijna niet krijgen.

We checkten ons in bij Patrick en Tezz guesthouse waarna we het dorpje Coron Town ingingen. Hier staat de tijd stil en worden straten overgenomen door tricycels in alle verschillende kleuren en maten. Hier vind je nog geen massa toerisme maar alleen veel karaoke cafe’s en lokale rum. We hebben hier dan ook heerlijke een avondje wat drankjes gedaan voordat we op tijd naar bed gingen.

De aankomende twee dagen stonden in het teken van duiken, en dan wel te verstaan wrakduiken. Wrak duiken kreeg in deze twee dagen een andere betekenis en heeft onze skills weer verbeterd. We doken met reggae divers, een Duitse duikschool die trips organiseert waarbij je drie duiken per dag kunt maken. Wij doken deze dagen met Mel, die het wel een keer prettig vond om met ervaren duikers te duiken. Dit hebben we dan ook een keer geweten 😉

We doken als eerste in het barracuda lake. Dit meer heeft brak water wat inhoudt dat boven de 12 meter zoet water en normale temperatuur is en alles daaronder is zout water met een temperatuur van 39 graden. Onderwater zie je dan ook de overgang van het zoet naar zout water wat bijzonder is om te zien. Onderwater zelf is vrij weinig te zien maar boven water is het uitzicht geweldig!!

Van de 5 wrakken waarop we doken zal 1 er ons bij blijven. De Iraku. Dit is het diepste wrak wat er in coron ligt waarbij je dus niet te lang onder water kan blijven. Na de briefing van Mel gingen we het water in. Tijdens de duik gingen we een andere kant op omdat er andere duikers waren. Het gat waar we doorheen moesten was geschikt voor Filipijnen maar voor grote Hollanders een enorme uitdaging. We gingen zo diep het wrak in dat we tussen angst en adrenaline zaten of we dit nu leuk vonden of niet. Toen Sam bleef vast zitten aan elektra draad en Joris in deco ging iets minder. Overige momenten waren geweldig maar ontzettend gestoord op 37 meter. Na heel veel safety stops kwamen we weer veilig boven met een enorme ervaring rijker.

De overige wrakken waren ook stuk voor stuk prachtig. Hier in coron ga je de wrakken echt in waarbij er een hele wereld voor je open gaat. Naast het duiken in Coron kun je ook eilandhoppen. Dit hebben wij niet gedaan omdat er voor ons nog veel in het vooruitschiet zit.

Een gedachte over “Coron”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.