Everglades en Fort Lauderdale

Na een goede nachtrust in Naples zijn we vroeg in de ochtend (nog steeds last van nawerking jetlag) vertrokken naar Everglades City.

We hebben een airboat tour geboekt bij Erv’s Airboat tours. Bij Erv’s heb je de mogelijkheid om met een kleine 6 persoon’s of grote 9 persoon’s airboat de Everglades op te gaan,ga je met de kleine ga je door smallere doorgangen wat een geweldige ervaring is,met de grote airboat ga je op prive terrein zonder andere toeristen een tour doen waar van alles over de Everglades wordt uitgelegd. Omdat we niet konden kiezen, en we nog een coupon hadden voor 20 dollar korting hebben we besloten om beide airboat tours te doen.

Wij zaten met één ander stel op de boot, dus dat was helemaal gunstig. Het is een geweldige ervaring als ze ineens gas geven met de grote V8 motor die de propeller aandrijft en je dan ineens over het water vliegt. Door de dichtbegroeide mangroven was dit werkelijk prachtig om te zien. Uiteraard zagen we tijdens deze trip ook nog alligators en hadden we ook nog het geluk om wasberen van heel dichtbij te zien. Super schattig.

P1040253

 

P1040263

P1040237

De tweede airboat tour was met een grotere airboat waar maximaal 9 personen op kunnen. Ook hier zat de airboat niet vol, waardoor we alle ruimte hadden. Onze kapitein van deze boot vertelde ronduit over de everglades, waardoor we veel hebben geleerd. Ook had hij een manier om de alligators te lokken, jawel met marshmallows. En het werkte ook nog.. een enorme alligator van ruim 2 meter kwam de kant opgelopen om de marsmallows op te eten. Weer eens wat anders.

P1040308

P1040331

Op zoek naar muggenspray gaf de winkel eigenaresse aan dat dit helemaal niet nodig was omdat alle muggen door de kou ( 28 graden ) niet meer aanwezig zouden zijn. Zeg dat maar tegen de minstens 40 bulten die Samantha heeft opgelopen.

Het leuke van de tours bij Erv is dat je gratis een wandeling in de jungle ( inclusief muggen) en een alligator show kan bijwonen. De alligator show is één op één en het allerleukste is dat je aan het einde een baby alligator mag vasthouden en knuffelen. Het enige nadeel is dat je deze niet mee naar huis mag nemen ;-).

P1040348

P1040351

Na al deze gebeurtenissen hebben we de auto gepakt en zijn we richting Fort Lauderdale gereden. Met een tussenstop in een Shoppingmall kwamen we aan in ons hotel. Hier hebben we ons opgefrist en zijn we naar de Swap shop Drive Inn Cinema gereden. Hoe leuk is dit. In je auto de nieuwste films bekijken met popcorn en drankjes. Echt een superleuke, echt Amerikaanse ervaring.

P1040357

Na een goede nachtrust hebben we de volgende ochtend rondgereden door Fort Lauderdale. Fort Lauderdale wordt ook wel het Venetië van Florida genoemd door de vele wateren in de stad. Het is iets anders dan Venetië, geen lieve gondels, maar enorme yachten langs de kasten van huizen.

Hierna hebben we heerlijk op het strand genoten van een lekker ontbijtje voordat we onze weg hebben vervolgd naar Miami.

P1040369

Een gedachte over “Everglades en Fort Lauderdale”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.