Key West

Op KeyWest hebben we in het Palms Hotel geslapen.
Dit boutique hotel ligt gunstig gelegen in de white street, dicht bij alle bezienswaardigheden. Het hotel heeft een zwembad en een fietsenservice waarmee je ideaal de stad kan verkennen.

P1030785

Na aankomst in het hotel hebben we ons opgefrist en zijn we richting Mallory Square gelopen voor de zonsondergang. Elke dag wordt op dit plein de zonsondergang gevierd met feesten en optredens. Zodra de zon onder is begint iedereen te joelen. De zonsondergang is dan ook prachtig en het was leuk om dit hier mee te maken.

P1030717

Vlakbij Mallory Square ligt Duval street, dit is de meest bruisende straat waar je tot laat in de avond kan feesten. Wij hadden geluk, want op het moment dat wij er waren was het veteranen dag, wat nog meer gezelligheid en drukte betekende.

Als eerste zijn we gestopt bij de smallest bar in town. Deze bar van 3 bij 1,5 beter is oprecht de kleinste bar die je ooit hebt gezien. De barman maakt dat je deze bar gezien moet hebben.

P1030763

Als tweede kon natuurlijk de beroemde Joe’s Sloppy Bar niet ontbreken. De bar waar Ernest Hemmingway heel veel avonden zijn drankjes dronk. Door de veteranen dag werden wij door het politiekorps getrakteerd op een fanfare. Wouw, dat was echt bijzonder om mee te maken.40 man met doedelzak en trommels geleid door een echte (stevige) amerikaan.

P1030769

Na een heerlijke cocktail zijn we doorgelopen naar bar drie Willie T’s. Hier was live muziek en een beroemde imitatie van de dollar biljetten aan de muur. Hierna waren we echt toe aan heerlijke nachtrust en zijn we teruggelopen naar het hotel.

De volgende ochtend hebben we fietsen gehuurd om het eiland te verkennen. Een leuke en sportieve manier om het eiland te ontdekken. Als eerste zijn we gestopt bij het meest zuidelijkste puntje van Key West. Vanuit daar is het 90 miles naar Cuba. Eigenlijk is dit 89 miles, maar 90 miles vonden de amerikanen lekkerder klinken.

P1030788

Na een kleine stop bij de lighthouse hebben we een tour gedaan in het oude huis van Ernest Hemmingway. Ernest woonde in de jaren 30 op Key West en heeft op het eiland veel van zijn belangrijkste werken geschreven. Het huis is in oude staat gebleven en je kan goed zien hoe hij hier heeft geleefd. De nakomelingen van zijn kat lopen er nog steeds rond.

P1030845

Na een bezoek te hebben gebracht aan de 0 mile mark het eind van de overseas highway, Zijn we gestopt om heerlijke key lime pie te eten. Dit mag natuurlijk niet ontbreken bij een bezoek aan Key West.

P1030925

Hierna hebben we nog wat rond gefietst om uiteindelijk bij een heerlijke strandtent te gaan lunchen. Salute! On the beach heeft een uitgebreide kaart, met vriendelijke personeel en uitzicht op het strand.

Hierna was het tijd voor een activiteit van onze bucketlist. Parasailen! En waar kan je dat beter doen dan op Key West. Een beetje spannend was het wel, maar vooral erg mooi en leuk om gedaan te hebben. Met een prachtig uitzicht over de eilanden was dit wel weer een hoogtepunt van de dag.

DCIM100GOPRO

Na al deze indrukken zijn we vertrokken naar de BIG PINE KEY

Een gedachte over “Key West”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.