Guadalupe – het onontdekte Colombia

Soms twijfel je of je een blog moet schrijven omdat je een plek hebt gevonden die heel speciaal is, dit is voor ons Guadalupe. Wij hebben het wel eens over off the beaten path. Vergeet alles, Guadalupe is dit namelijk in alles.

Wij kwamen vanuit San Gil en als eerste namen we de bus naar Oiba.  Deze gaat tegenwoordig rechtstreeks vanaf de grote terminal. Redelijk optimistisch hierdoor kwamen we 1,5 uur later aan in Oiba. Nadat we met veel te veel mensen in een. 4 x 4 werden gedropt kon de reis beginnen.  2 uur lang over zandwegen waar het net had geregend, bruggen waarvan je afvraagt of ze het houden, vee op de weg, aardappels op je schoot en de meest kleine huisjes in de woeste jungle kwamen we aan in Guadalupe. We are in heaven!

We verbleven bij EL portal don Luis, net achter de kerk aan de rand van het dorp op een ranch. Waar we dachten 1 nacht te blijven werd dit na de ontmoeting met Rafaël gelijk al twee nachten. Rafaël is een held in Google translate zodat we goed met elkaar konden communiceren. Hij kon van alles voor ons regelen dus begonnen we eerst maar met een lunch bij iemand thuis.

Las Gachas
Hiervoor kwamen we naar Guadalupe. Deze natuurlijke jacuzzi’s liggen op een uur hiken vanaf het centrum en zijn de highlights voor de Colombianen. Buiten de gemiddeld 3 toeristen zijn namelijk alleen de Colombianen die dit plekje hebben ontdekt. In Las Gachas zijn de stenen van de rivier poreus geworden waardoor er langzaam aan gaten ontstaan waar je in kan zwemmen. De 1 is dieper als de ander (tot twee meter) en de 1 is ook weer warmer als de ander.

Paardrijden
Rafael kan verschillende paardrijritten aanbieden. Zo gingen wij op dag twee een rit maken door de binnenlanden van Guadalupe. Even bijkomen deden we bij zijn vriend thuis met een aantal cerveza’s. Het hoogste punt met uitzicht op Guadalupe en Rio Suarez was uitzinnig.

Toen we in de lokale drankenhandel een flesje rum gingen halen werd er naar een paar drankjes te veel en wat foto’s van watervallen besloten om toch nog maar een extra nacht te blijven zodat we deze ook nog konden zien. Ergens hebben wij het stuk alleen gemist dat dit in totaal naast het paardrijden nog twee uur hiken was.

Las 3 cascadas
Deze watervallen vind je niet op Maps.me of op tripadvisor. Alleen de locale bewoners weten deze te vinden. Na een uur ter paard begon onze hike naar beneden. In de verte zagen we de watervallen al en de uitzichten om ons heen waren prachtig. Hoe verder we naar beneden liepen hoe meer de moed in onze schoenen zonk vanwege het feit dat we dit stuk ook weer naar boven moesten lopen. En dan zit ook ons niet alles mee want door de zware regenval konden we niet al te dicht bij de watervallen komen. Helaas maar veiligheid boven alles. De terugweg gingen overigens beter als verwacht ;-0

Gloria waterval en natuurlijke zwembaden
Naast Las Gachas zijn er ook nog de natuurlijke baden van La Gloria. Een stuk kleiner en echt wel minder indrukwekkend maar een leuke tussenstop om te zwemmen en van de waterval af te springen.

Guadalupe is speciaal, onontdekt, echt, overweldigend en gewoon echt een awesome bestemming. Ga hier heen voordat het ontdekt wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.