Hong Kong ( THE Peak, local life, tempels and more)

Op onze laatste dag in Hong Kong stonden we weer vroeg op omdat er gewoonweg nog zo veel te zien was. We begonnen de dag met de star ferry, een Ferry die vaart tussen het vaste land en het eiland van Hong Kong. Hier heb je een mooi overzicht van de sky line. Als je de avond er voor de skyline vanuit een sky bar hebt gezien valt die misschien tegen. Desondanks een leuke manier om jezelf van A naar B te brengen.

Hierna een trip naar de Peak met de Peak tram. Omdat we nog vroeg waren geen rijen voor ons maar gewoon rustig doorlopen en genieten van het uitzicht. THE Peak tram werd in 1888 als exclusief vervoermiddel geopend voor de gouverneur en de bewoners van de Peak. Tegenwoordig kan iedereen hier gebruik van maken en is het 1 van de highlights van Hong Kong. Het uitzicht op de Peak is geweldig. Zorg ervoor dat je op een heldere da gaat want met te veel smog zie je niks.

Onze volgende stop was Quarry bay. Dit is een achterbuurt wijk binnen Hong Kong waar je nog echt het lokale leven voorbij ziet gaan. Hier gingen we naar montaine Mansion. Een blokken flat waarin je duidelijk kan zien dat de ruimte in Hong kong beperkt is en dat iedereen hutje mutje woont. Na een wandeling over de lokale markt waar we fruit kochten hebben we uitgerust in het park. De kilometers tikken snel aan in Hong Kong.

Tijd voor lunch en sommige dingen moet je een keer proberen in je leven. Daarom tijd voor slangen soep. Joris nam de challenge aan waarbij oom Sam dit moest proberen. De smaak lijkt een beetje op kippen soep maar het idee dat je slang aan het eten bent blijft een beetje vreemd.

Hierna was het tijd voor tempels, Joris zijn favoriete bezigheid ;-). Als eerste gingen we naar de Wong Tai Sin tempel. Deze tempel midden in de stad tussen de wolkenkrabbers is een populaire toeristenattractie. Het was hier dan ook enorm druk waardoor de mooiheid van de tempel een beetje overschaduwd werd. We zijn er dan ook niet lang gebleven en snel doorgegaan naar de volgende.

Ergens achteraf waar niet veel toeristen komen, misschien komt dat door al die trappen, staat het Then thousands buddhas monestary. Zoals de naam het zegt tien duizend verschillende buddhas en dan boven op een berg. Een pittige klim waarbij Sam echt wilde omdraaien maar ook uiteindelijk boven kwam. Bovenin is het een juweeltje en heb je een prachtige tempel en goede loempia’s. Een aanrader voor Hong Kong.

De zonsondergang zagen we vanaf de Cargo pier in Hong Kong. Een populaire plek voor jongeren om een drankje te drinken en te genieten van het uitzicht. Dit was prachtig en ontzettend relaxt.

S avond aten we hoe kan het ook andere opnieuw dim Sum en namen we een paar drankjes richting Soho. Hong Kong was geweldig en zeker niet de laatste keer.

Een paar feitjes:
Gelopen km : 38,8
Aantal verdiepingen:101
Aantal stappen:47178

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.