Lantau Island Hong Kong

Op onze tweede dag in Hong Kong stonden we vroeg op om de meeste toeristen te vermijden. We gingen onderweg naar lantau Island. Een lange reis met de MTR en vervolgens een kamikaze bus rit. Lantau Island is prachtig groen en een hele andere wereld dan de stad Hong Kong.

Onze eerste stop, tian tan Buddha of ook wel genoemd Big Buddha. Dit bronzen beeld is gebouwd in 1993 en staat naast het Po Lin monestary.
We waren er dus vroeg voordat de deuren open gingen. Een mooi moment voor Joris om zijn drone uit te proberen. En ook Sam is dan toch ook om en is blij dat dit enorme gevaarte mee is :-).

Om 10:00 uur gingen de deuren open en konden we de 268 treden overwinnen om zo de Buddha van dichtbij te bewonderen. Joris was als eerste van de dag boven waarbij Sam als nummer 5 volgde, heel trots overigens. Het was een heldere dag met prachtige uitzichten en rode schouders aan het einde van de dag :-).
We brachten ook een bezoek aan het naast gelegen Po Lin monestary waar op dat moment een dienst bezig was.

Hierna vertrokken we met de bus naar het authentieke vissersdorpje Tai o. Dit dorpje op palen leeft nog van de visserij maar het toerisme is hier inmiddels ook ontdekt. Desalniettemin kun je als je een stukje van de hoofdweg afloopt nog het authentieke gedeelte bewonderen. Hier vind je hele kleine tempels, authentieke huisjes en prachtige natuur. Je kunt hier ook een wandeling maken naar een uitkijkpunt waar je mogelijk witte dolfijnen kunt spotten. Helaas hebben we die niet gespot maar hebben we onze kuiten wel goed aan het werk gezet.

Na opnieuw een kamikaze bus rit en een lange rit met de metro kwamen we weer aan in de stad. Hier hebben we een bezoek gebracht aan de Man Mo tempel. Deze tempel is 1 van de oudste tempels van Hong Kong. Dese tempel staat dan ook tussen de hoge wolkenkrabbers verstopt. Een prachtige oude tempel met heel veel mooie elementen die je tempel hart doen smelten.

In de avond organiseerde onze hostel een avondje uit naar de eye skybar. Lekkere versnaperingen met uitzicht op de Hong Kong Skyline. Hier pakten we ook nog de lightshow mee. Leuk om te zien hoewel we daar meer van hadden verwacht.

Na opnieuw een avondje dim simmen en jawel een wijntje hielden we het voor gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.