Mae Hong Son Loop ( part 3 )

Het laatste deel van de Mae Hong Son loop is een feit. Zonder kleerscheuren en met heel veel nieuwe indrukken hebben we deze tour volbracht.

Na ons bezoek in Mae Hong Son zijn we onze weg vervolgd richting Mae Chiang. De weg hier naar toe begint eerst super groen met bergen en uiteraard heeel veeel bochten. Deze weg is prachtig en geeft je euforisch gevoel van blijdschap. Kleine dorpjes met hilltribes komen voorbij en de kilometers tikken weg.

P1080247

P1080245

Dan wordt het landschap kil en dood en lijkt het net of er een bosbrand heeft plaats gevonden want hier leeft niks meer. Het is hier dan ook ontzettend warm en smeren met zonnebrand crème heeft hier totaal geen zin meer. Vuurrood komen we nadat we er eerst voorbij waren gereden aan bij Hot Coffee Guesthouse. Dit Guesthouse in de middle of nowhere is verscholen in een groene omgeving aan een rivier. We hebben hier een ontzettend leuke bungalow op palen met uitzicht over de rivier.

P1080259

Dit guesthouse is tevens de oprichter van de treehouse foundation. Jonge kinderen uit hele arme gebieden waar de ouders niet meer voor hun konden zorgen worden hier opgevangen en opgenomen in de familie. Ze leren hier Engels maar ook om zichzelf te worden en zoals bijvoorbeeld voor ons de was te doen. Tevens zorgt deze organisatie ook voor drinkwater in afgelegen hilltribe villages. Een mooie organisatie waar ook wij een donatie hebben gedaan.

Na een heerlijke nachtje slapen was het zo ver… de laatste dag van de mae hong son loop. Deze keer gingen we door het Doi Inthanon National Park en zagen we ook hier weer de prachtige jungle van Thailand. Dit park staat overigens ook bekend om de watervallen waarvan wij er ook een paar hebben gezien. Je merkt hier wel dat je dichter bij Chiang Mai komt en het dus weer terroristischer wordt. Entree voor het park is redelijk prijzig ( 300 baht ) maar als je vanuit Mae Chiang komt vergeten ze dit te rekenen dus kom je er net zoals ons mooi onderuit :).

P1080268

P1080271

De laatste 50 km naar Chiang mai zijn lang en heet over een snelweg maar aangekomen bij ons guesthouse in Chiang Mai voelen we ons geweldig dit te hebben afgelegd. 700 kilometer, meer dan 1864 bochten en wel 100 ervaringen rijker, een top ervaring die we iedereen adviseren.

Een gedachte over “Mae Hong Son Loop ( part 3 )”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.