Cameron Highlands

Donderdagochtend zijn we vanuit Penang vertrokken naar de Cameron Highlands. De Cameron highlands staan bekend om de enorme theevelden, het natte en koude weer ( max 25 graden ) en de bijzondere flora en fauna.
De Cameron Highlands liggen op 1 a 2 kilometer hoogte en we gingen dan ook met de auto langs de theevelden de berg op.

In de Cameron Highlands aangekomen hebben we een kamer gevonden bij Fathers Guesthouse. Een prima guesthouse voor één nacht. Ook hebben we hier voor de vrijdagochtend een ochtend tour geboekt naar het bekende mossy forest en de thee fabriek van BOH.
In de middag hebben we een bezoek gebracht aan de verschillende farms binnen de Cameron Highlands. We hebben aan zowel de honey bee als de strawberry farm een bezoek gebracht.
Helaas viel dit erg tegen doordat het puur een toeristische attractie is met souvenirs winkeltjes in plaats van echte kwekerijen.
Gelukkig waren we op de heenweg een lokale markt tegen gekomen waar we rond hebben gewandeld. Hier hebben we weer lokale producten geprobeerd en gekocht.

P1010594

De volgende ochtend zijn we na een lekker bakje thee tarik begonnen aan de tour.
Als eerste bracht onze gids ons langs de mooiste plekjes met uitzicht over de theevelden en niet gelogen het was prachtig. Hierna heeft hij ons het Mossy Forest laten zien.Je hebt volgens hem een ingang voor toeristen met hakken en een lokale ingang. Wij namen de lokale ingang waar wij konden genieten van de prachtige uitzichten en de natuur.

P1010675
Door het lage klimaat en de wolken die in de bergen hangen worden de bomen hier niet hoger dan 2,5 meter. De Cameron Highlands is namelijk van de 365 dagen per jaar 100 dagen helder.
Hierdoor is dit gebied erg bijzonder voor zijn flora en fauna. Alle bomen zijn bezaaid met mos en op de grond ligt een laag van 2 meter mos als je springt dan veer je terug als een trampoline.
Na dit bezoek zijn we vertrokken naar de theefabriek van BOH. 1 van de grootste leveranciers van thee in Maleisie.
Na een korte tour hebben we wat souveniers ingeslagen en hebben we genoten van een kopje tjee met het prachtige uitzicht.
Helaas zijn de Cameron Highlands erg toeristische en is het niet de plek voor ons. Door het gemak van onze huurauto zijn we vrijdagmiddag al vertrokken naar onze volgende bestemming.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.