Melaka

Zaterdagochtend hebben we onze huurauto opgehaald op de luchthaven van Kuala Lumpur. Gezien het feit dat je niet overal kan pinnen en dan hieraan ook nog eens een maximum zit, maar al met al is het goed gekomen.De wegen in Maleisië zijn goed en op de hoofdwegen dien je een tol te betalen.

Onze eerste stop is Melaka.  Melaka was een Nederlandse kolonie van 1641 – 1795 en van 1818 – 1824.
In Melaka kun je duidelijk nog de invloeden terugzien van Nederland. Er staat onder andere nog een Nederlandse Kerk en een Stadhuys. Sinds 2008 is Melaka benoemd tot een culturele heritage site door Unesco.

Na een 2 uur durende autorit kwamen we aan in Melaka. Vanaf de straten leek het al meer op een dorp dan een stad. We hebben een guesthouse gezocht vlak bij chinatown en de Melaka rivier.
Via de Lonely planet kwamen we terecht bij Riverview Geusthouse. Hier werden we met heel veel enthousiasme opgevangen.
Ze hadden ook nog een leuke kamer beschikbaar en nadat één van de medewerkers had aangegeven dat we de bedden gewoon tegen elkaar moesten aanschuiven zonder dat we het aan iemand vertelde voelde wij ons inmiddels al helemaal thuis.
Via de achterkant van het guesthouse kan je langs de rivier en via de voorkant kom je uit op chinatown. Het guesthouse heeft ook een eigen map gemaakt van Melaka met tips wat je echt gezien moet hebben.

P1010060

Nadat we gesetteld waren zijn we richting centrum gelopen richting het Stadhuys. Het oudste gebouw uit de Nederlandse tijd.
De naam is dan ook nog steeds Stadhuys. Dit is ook de opstapplek voor de Trishaws ( fietstaxi’).
Omdat we redelijk moe waren en het erg heet was hebben we voor 10 euro onszelf laten rondrijden door Melakka.
Ietwat toeristisch maar door het boeken van een Trishaw blijft dit wel mogelijk en zal dit niet verdwijnen vanuit het stadsbeeld.
Onze gids was ook erg aardig en heeft bijna een hele fotoshoot van ons gemaakt bij de bezienswaardigheden. Ook had hij nog wat leuke achtergrondinformatie wat de tour erg leuk maakte. Zeker een aanrader.

P1010074

Hierna hebben we ons opgefrist en zijn we naar Sateh Calep gegaan. Dit is een restaurant en volgens het guesthouse en de LP moesten we hier op tijd zijn om hier te kunnen eten. Om kwart voor 5 waren we dan ook paraat alleen stond er alleen al een rij van 50 man en een vol restaurant. Dit moet wel goed zijn.
Na een uur te hebben gewacht konden we samen met 2 Maleisiërs beginnen aan dit avontuur. Bij Sateh Calep doe je niet aan Kaasfondue maar aan Sate fondue. Met allemaal verschillende soorten satés ( van vis, tot groenten en vlees ) maak je je eigen eten klaar.Het was echt heerlijk en per stokje betaalde je 1 ringgit ( 23 cent ).Met een score van 9 stokjes van Sam en 21 van Joris gingen we goed gevuld weg.

P1010115

In Melaka kun je ook een boottocht over de rivier doen. Wij hebben deze na het eten gedaan en als enige blanke toeristen waren wij hier ook weer de grootste bezienswaardigheid.
Het was een leuke tour, zeer informatief en een lekker windje was ook wel eens lekker. Doordat wij de tour bij zonsondergang deden zag je de stad helemaal oplichten bij nacht.

P1010122

Een bezoek aan Melaka is niet af zonder een bezoek te hebben gebracht aan Jonkerstreet.
Op vrijdag, zaterdag en zondagavond wordt hier alles uit de kast gehaald en allemaal stalletjes opgezet met eten en drinken maar ook met spullen en kleding.
Het was erg druk en bedrukkend warm waardoor we op de helft na een reggae bar langs de rivier zijn gelopen om daar heerlijk te genieten van een paar Strongbow appelciders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.