Perhentian Islands

Onze volgende stop in onze reis waren de Perhentian Islanden. Deze twee eilanden ( Kecil en Besar ) liggen aan de oostkust van West Maleisie.
De eilanden zijn vanaf de haven van Kuala Besut binnen 30 tot 45 minuten te bereiken met speedboot. Wij hebben voor het eiland Kecil gekozen omdat dit eiland een levendiger strand heeft en wat meer opgezet is voor backpackers.
Op het eiland Besar staan de wat grotere en luxere resorts en daar is s avonds vrij weinig te beleven.

Aangekomen op Kecil hebben we een accommodatie gevonden bij D-Rock Resort. Een resort met eigen huisjes boven op een heuvel met uitzicht op zee en jungle. De100 trap treden zijn het uitzicht ’s ochtends 10 keer waard. Na aankomst in Kecil hebben we een duikschool gevonden Turtle Bay Divers. Je duikt hier gemiddeld voor 80 ringgit per duik, wat omgerekend 18 euro is. Dit zijn andere prijzen als 40 euro ( egypte ) of 60 euro ( Bali ), De duikschool heeft nieuwe apparatuur en je kunt je per dag inschrijven voor de duiken. Wil je naar een andere plek, geen probleem.
Zolang je met twee bent kun je duiken waar je wilt.

P1010967

Op de Perhentian Islanden is er buiten duiken en snorkelen niet veel anders te doen dan aan je kleurtje te werken. Aangezien we Joris daar geen plezier mee doen hebben we 3 dagen gedoken.
Duiken hier is echt een hele andere wereld. We durven beide wel te zeggen dat de locaties hier zo mooi waren dat het wel eens 1 van onze mooiste duiken tot nu toe geweest kunnen zijn.
Er zijn zo 20 locaties en de twee die je gezien moet hebben zijn de pinnacle en de Sugar Wreck.
Alle duiken hier staan garant voor een aquarium gevoel, zo veel vis, dat hadden wij nog niet eens gezien.
Barracuda’s, Snappers, Triggerfish, Pufferfish, Porky Pine Fish, Lionfish, Batfish, Kingfish, Indian Ocean Walkman, Scorpionfish, Angelfish, Sweetlips, Slakken, Haaien, Schildpadden, Stingrays en een enorme Bumphead enz..Te veel om op te noemen.

Tevens hebben we op twee wrakken gedoken. Als eerste op de Sugar Wreck. Dit wrak is gezonken nadat hij voor anker is gegaan vanwege motorpech, met de golven tijdens een storm van de verkeerde kant.
Hierdoor ligt het schip op zijn zijkant op de bodem. Prahctig bezaaid wrak vol met koraal en vol met vis. In de twee laadruimtes kan worden gedoken en hierin zitten dan ook af en toe barracuda’s verscholen. Beide zijn we er over uit dat dit het mooiste wrak is waar we ooit op hebben gedoken.
Ook hebben we gedoken op een vietnamees schip uit de II WO oorlog. Dit was nog een hele spannende duik doordat er zo veel stroming stond dat we onszelf moesten vasthouden aan de lijn om zowel beneden als boven te komen. Buiten dat was hier ook nog aan agressieve trickerfish aanwezig waar we rekening mee moesten houden. Maar ook deze duik was prachtig. Wel hard werken, maar daarmee konden we weer even goed oefenen voor de extreme situaties.

Duiken is natuurlijk heel vermoeiend, maar gelukkig kan je op het eiland goed zonnen en zijn er ook leuke tentjes waar je wat kunt eten en drinken.Elke avond is er een fireshow op het strand waar je ook kunt genieten van heerlijke shi sha.

P1010963

Op onze laatste avond heeft het ook nog flink gespookt op het eiland. In de middag zagen we al verschillende grote boten de haven binnen komen en voor anker gaan, wat maar 1 ding kon betekenen, storm.
En die hebben we gezien. Storm zo heftig, dat er regen door het dak heen kwam. Ook dat hebben we weer meegemaakt.

Perhentian island zijn prachtig en hebben echt een idyllisch karakter. Zeker de moeite waard om deze eilanden te bezoeken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.