De markten van Hong Kong

Na een tweetal prima vluchten met air China kwamen we donderdag rond de middag aan in Hong Kong. Het OV is uitermate goed geregeld in Hong Kong en we waren dan ook vlot bij onze hostel. We slapen in jawel een stapelbed ( blijkbaar een lang gekoesterde droom ) maar bij een super leuk en vriendelijk hostel. Nadat we heel Hong Kong hadden doorgenomen gingen we met een flinke jetlag op pad.

We begonnen waar we het allerbeste in zijn en dat is uiteraard eten. Hier heb je restaurants met een Michelin ster en Dim Sum om je vingers bij af te likken, oh en dat voor 12 euro met ze 2en. Heel fijn zullen we maar zeggen.

Vervolgens hebben we de verschillende markten  van Hong Kong bezocht. De eerste markt was was de bird markt waarbij alle locals hun vogels komen laten showen met de hoop deze te verkopen. Voor de mensen hier is het meer een sociale aangelegenheid dan dat ze iets verkopen.

vlakbij de bird market is de flower market. Een lange straat met heel veel bloemen. Van tulpen tot aan hele kunstwerken.  Zo veel bloemen dat wij ons afvroegen hoe lang deze goed zullen blijven met het weer hier.

Tja en dan de goldfish market.. Wat moeten we hier over zeggen. Een hele straat vol met winkels die goudvissen verkopen in boterhammen zakjes. Tja???

Vlakbij de goldfish market ligt nog een lokale wet market. Zo’n markt waarbij je niet naar de wc gaat ook al moet je heeeel nodig zoals Sam. Hier waan je jezelf onder de lokale bevolking als deze hun dagelijkse boodschappen doen.

De ladies market is voor de souvenirs waarbij het voor Sam heel moeilijk was om zich in te houden. Het feit dat ze het nog 3 weken moet meeslepen op de rug kon haar weerhouden.

Deze en nog veel meer andere markten zijn op loopafstand van elkaar en kunnen ongeveer in 4 uur tijd worden bezocht. Een leuke manier om kennis te maken met het lokale leven.

In de avond zijn we omin de sfeer te blijven naar de tempel street market gegaan om daar nog meer souvenirs te ontdekken en heerlijk streetfood op plastic stoeltjes te eten. Na een heerlijke mojito ging het lampje uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.