Miami

Onze laatste stop van de vakantie was Miami! Van Fort Lauderdale naar Miami is het ongeveer 30 minuten met de auto. In Miami aangekomen hebben we als eerste een bezoek gebracht aan Little Havana. Deze wijk in downtown Miami heeft veel Cubaanse invloeden. Dit komt nog vanuit het verleden dat veel immigranten naar Amerika emigreerde en zo in Miami uitkwamen.

P1040415

De wijk is niet helemaal veilig, maar in de hoofdstraat kun je prima rondlopen. Als eerste hebben we gekeken hoe de Cubanen domino spelen in het domino cafe en voornamelijk hoe ze dit doen. Ze gaan er helemaal in op.  Ook zitten er in Little Havana echt typische Cubaanse winkeltjes en ook een sigarenfabriek waar je even binnen kunt kijken.

P1040394

P1040401

Na Little Havana zijn we doorgereden naar South Beach waar we ons hebben ingecheckt in het James Hotel. Dit hotel ligt pal aan South Beach en vlakbij Lincoln Road Mall.

Gezien Joris nog steeds geen geduld heeft om op het strand te liggen hebben we alleen over het strand van South beach gelopen. Hierna hebben we van een lunch genoten op Ocean Drive. Hier gaat het echt om zien en gezien worden. Met een paar cocktails ( misschien een paar te veel ) hebben we heerlijk op het terras gezeten.

P1040434

P1040452

Op Ocean Drive zie je van alles voorbij komen, beroemde rappers, fotomodellen, toeristen, travestieten etc.. Het is dan ook ontzettend leuk om hier naar te kijken. Voor Joris was het voornamelijk erg leuk om te kijken naar alle mooie auto’s die voorbij kwamen. Een beetje jaloers was hij wel.

P1040459

 

P1040461

In de avond hebben we nog op Lincoln Road Mall rondgelopen met al zijn mooie winkels en alle restaurants. Hierna hebben we ons hotel opgezocht voor onze laatste nacht in Miami.

 

Een gedachte over “Miami”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.