Minca – de Jungle van Santa Marta

Vlakbij 1 van de grootste steden van Colombia ligt Minca. Een klein bergdorpje met diepe jungles en ontzettend veel wildlife. Gezien Minca pas sinds een aantal jaren veilig is van de FARC en de ELN staat het toerisme nog in de kinderschoenen. In Minca komen is nog niet zo moeilijk, je verplaatsen in Minca is een ander verhaal. De wegen zijn dusdanig slecht dat je alleen met een 4 x 4 of achterop een motortaxi kan verplaatsen. Uiteraard is lopen ook een optie maar het is of de berg op of naar beneden.

Er zijn in Minca een aantal dingen te doen en met twee dagen kun je jezelf goed vermaken. Het is een plek die zich ook goed doet om heerlijk te ontspannen en uit te rusten. Zie hier onze tips:

Pozo Azul
Deze baden en kleine watervallen zijn met ongeveer 15 minuten wandelen vanaf de grote weg goed bereikbaar. Vanwege de pracht zijn ze helaas goed bezocht. Toen wij de eerste dag rond 11 uur aankwamen zag het zwart van de Colombianen. De volgende ochtend gingen we om 08:30 en hadden we de baden helemaal voor onszelf. Er zijn twee levels en de tweede bereik je makkelijk door links omhoog te klimmen.

Los Pinos
Het hoogste punt van Minca. Je kunt als die hard de klim naar boven wagen. De hike duurt ongeveer 3 uur, waarna je ook nog eens 3 uur naar beneden moet. Wij namen de motorbike, op zich ook al een ervaring, naar het punt las cascadas en liepen het laatste stukje in 45 minuten door de jungle omhoog. Het uitzichtpunt is prachtig en met helder weer kun je Santa Marta zien liggen.

Hike van Los Pinos naar beneden
Wie ooit heeft gezegd dat naar beneden makkelijker is dan naar boven heeft ongelijk. Beter voor de ademhaling maar minder goed voor de knieën. Desondanks is dit een prachtige hike om te ondernemen, in 15 km kom je langs de prachtigste vergezichten, rivieren, watervallen en zie je ontzettend veel verschillende vogels.

De hangmat bij Casa Elemento
Onderweg naar beneden kom je langs Casa Elemento en ondanks de 10.000 pesos (3euro) entree voor de dag (inclusief drankje) wil je even chillen op de grootste hangmat van Colombia. Het uitzicht is adembenemend.

Asadero Camarita
Eten speelt een belangrijke rol in ons leven en laten we nou in dit restaurant ons gelijke hebben gevonden ;-). BBQ Smoked en verser dan vers. De eigenaar is legendarisch en laat zijn uitzicht nu ook net prachtig zijn. Ga hier eten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.