Panama city – onze tips

Dit jaar maken wij een speciale reis en beginnen wij in Panama. We zijn niet al te lang in Panama, een week, maar wie ons kent snapt dat wij in een week veel kunnen doen.

In deze blog nemen wij je mee met onze tips voor Panama City.

Het Panama  Kanaal bij Mirafflores locks:
Volgens ons mag je dit niet missen hoewel wij van te voren ook niet hadden verwacht dat dit  zo interessant zou zijn. Bij een bezoek aan het Panama kanaal bezoek je als eerste het museum en zie je vervolgens  een film over de historie van het kanaal.  Hierna kun je naar het observatie dek om het proces in het echt te zien.  Hierbij moet je  wel geluk hebben dat er boten door de sluizen gaan. Je beste kans is s ochtends vroeg. Wij hadden geluk en zagen twee boten volledig door de sluizen gaan.

Leuk detail:  Prive zeilboten worden ook toegelaten. Voor 800 dollar  kun je met eigen boot tot 55foot door het panama kanaal.

Praktisch: ga met een Uber vanaf het centrum en je bent ongeveer 6 dollar  kwijt. Entree  is 15 dollar en ga op tijd om de  Amerikanen te ontvluchten 😉

Casco Viejo:
Het historische gedeelte van Panama welke volop in beweging is. Hier vind je koloniale huizen waarbij de 1 nog mooier is dan de ander.  Het bijzondere is dat je 10 jaar geleden hier als toerist nog niet veilig kon rond lopen. Nu is dit anders maar dat maakt niet weg dat er nog steeds buurten zijn waar nog niks gerenoveerd is. Deze buurten hebben nog iets rauws en zijn een mooi contrast met de al gerenofeerde buurt. Tip: dwaal af naar de kleine straten en ga niet op het middaguur hier naar toe.

Causeway Amador:
De causeway amador is een lange strip die het vaste land met de drie eilanden verbind. Aan de ene kant van de strip vind je het panama kanaal en aan de andere kant heb je een prachtig uitzicht over de skyline. Je kunt vlak voor het begin van deze weg fietsen huren waarbij wij kozen voor een dubbele fiets met een lelijke overkapping. Erg grappig en vooral voor Sam soms makkelijk dat Joris kon doorfietsen. Een leuke activiteit met mooie uitzichten. Kosten voor de huur van de fiets was 9 dollar per uur.

tip: in het  midden van de strip zit een restaurant waar naast een klein kioskje  staat die heerlijke Cocos ijsjes verkoopt. Koop er twee want je wilt niet delen. Dit hebben wij ondervonden. 😉

El vallee de Anton:
Klaar met de stad? Op 2,5 uur rijden met de bus vind je dit leuke bergdorpje met prachtige natuur. Hierover volgt meer….

Hostel Tip:

Hostel Mamallenna, voor jong en oud met een gezellige social vibe, goede nette privé kamers en goede prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.