Playa Santa Lucia

Na 3 geweldige dagen in Baracoa vervolgden we onze reis naar het strand¬†van Playa Santa Lucia.¬†Waar Google Maps aangaf dat dit 5,5 uur zou duren, duurde dit helaas 9 uur. Met Wc’s onderweg waar je niet wilt stoppen, geen water maar alleen rum en wegen zo slecht dat je het alleen maar off road kan noemen kwamen we eindelijk aan in Playa Santa Lucia. Op zoek naar een hotel in het donker kwamen we terecht bij Gran Club Santa Lucia. Na wat onderhandelingsvaardigheden van Samantha, waar Egypte al niet goed voor is, besloten we 3 dagen all inclusief te verblijven. Gezien we dit eigenlijk vervloeken maar er op Santa Lucia niks anders beschikbaar is waarschijnlijk, gaan we hier ultiem van genieten.

P1040543

 

Playa Santa Lucia staat bekend om het op 1 na grootste duikrif vande wereld. Alleen de great barrier reef heeft een groter reef. Tevens staat het bekent om het voeren van Bullsharks. Alleen in Cuba kan dit zonder kooi.

P1060144

Het duiken in Cuba is het mooiste van de Carribean wat wij tot nu toe hebben gezien. Helaas hebben we alleen moeten constateren dat Cuba niet klaar is om een goede duikschool te runnen. Er wordt niet gevraagd naar duik certificaten, geen uitleg van de duiklocaties en erg slechte duikbegeleiding. Omdat Cuba een communistisch land is gaat al het geld naar de staat, hoe hard je er ook voor werkt, je houdt niet meer over. Dit merk je in alles. Je betaalt een hoop geld,maar de bevolking ziet er weinig tot niks van. Dit komt dus ook terug in het duiken. Duikers met 5 duiken die naar 25 meter diepte gaan, duikers zonder lucht etc.. Als je dit allemaal voorbij laat gaan dat is het prachtig, maar het maakt het allemaal niet echt relaxt.

P1040648

Playa Santa Lucia staat bekend om de bull shark feedings. Bucketlist… check!! En oh my god wat was dit geweldig maar eng tegelijkertijd. 3 bullsharks die gevoerd werden en die op 20 cm afstand langs je heen zwommen. Af en toe greep Sam, Jor dan ook heel stevig vast van angst. Maar na het zien van deze video’s kun je niet beseffen wat je hebt gezien. Ongelooflijk!!

P1040616

Gran Club Santa Lucia is een iets gedateerd resort, met een groot zwembad en verbazingwekkend goed eten. Helaas zitten hier veel Canadezen die hier 9 dagen verblijven en niet uit het resort komen. Geen idee hebben hoe het in Cuba echt werkt en heel erg respectloos zijn tegenover personeel. Voor ons heel moeilijk om te zien, omdat wij hebben gezien hoe mensen echt leven.

Buiten dit is het een prima resort, zijn de mensen erg aardig en hebben we heerlijk genoten van een beetje rust. Voor Joris iets te veel rust en die krijgen we voorlopig niet meer all inclusief ;-).

Een gedachte over “Playa Santa Lucia”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.