Puerto Princesa

Van El Nido naar Puerto Princesa is een kleine 300 km. Tussen deze twee plaatsen rijden kamikaze Mini bussen om toeristen van A naar B te brengen. Ons originele idee om dit af te leggen met een motorbike ging helaas niet. Het is mogelijk om dit one way te doen en de motorbike in te leveren in Puerto Princesa echter betaal je hier de hoofdprijs voor waardoor we toch aangewezen waren op de minivan.

In Puerto Princesa sliepen we via air bnb bij bamboe nest. Dit guesthouse is een stukje van de weg af maar dan kom je in een verborgen paradijsje terecht. Alles is hier gemaakt van bamboe en de eigenaar Jonathan probeert alles hier voor je te regelen.

Wij huurden een scooter en gingen op ontdekking door de omgeving. Als eerste stopten we bij de Iwahig Prison en Farm. Deze gedeeltelijk open gevangenis geeft gevangenen die in de minimum bewaking zitten de kans om in ‘vrijheid te leven’. Elke burger of toerist kan op bezoek gaan bij deze gevangenen om zo meer te leren over de manier van leven in de gevangenis. Wij maakten ook kennis met een aantal gevangen en kwamen er achter dat de straffen hier erg hoog liggen. Hier geen vervroegde vrijlating maar gewoon je hele straf uitzitten. Wel kan je naarmate de tijd meer privileges krijgen door van maximum naar medium en vervolgende minimale beveiliging te gaan. Het voelde voor ons heel dubbel om hier te lopen.


Hierna tijd voor leuke dingen want ook Puerto Princesa heeft wat verborgen pareltjes waar toeristen vaak snel voorbij gaan. De eerste stop was nagtabon beach. Hier geen massa toerisme, een handjevol locals die genieten van de beauty van dit strand en gezellig met elkaar muziek maken. Hier dronken we heerlijk wat voordat we verder gingen naar het volgende strand. Talaudyong beach was de volgende en dat was helaas niet de makkelijkste weg om daar te komen. De parels zitten vaak verstopt en dat hebben we gezien. Wouw wat een prachtige rit en wat een prachtig strand. En het mooie van dit alles wij waren de enigen 😉

De volgende dag stonden de walvishaaien op het programma. Helaas waren deze al twee weken niet gespot waardoor de Tour niet door ging. Helaas voor ons, dit krijg je als je in het wild deze dieren wilt spotten. Voor ons was het wel even goed om weer wat rust te nemen. Beide zijn we niet helemaal fit en Sam zit met een beginnende oorontsteking. We namen dan ook de tijd om uit te slapen en deden de highlights van de city tour zonder daadwerkelijk een Tour te boeken ;-). We bezochten o.a. De cathedrael en gingen op bezoek bij een weverij. Hier kon Sam de kunsten van weven laten zien en ze bleek hiervoor talent te hebben.

De overige uren brachten we door in de hangmat van het guesthouse en de shopping mall om eindelijk te genieten van airco avonds gingen we heerlijk naar de film en kwamen we heerlijk afgekoeld en uitgerust thuis 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.