Salento – het populaire koffie dorpje in Colombia

Bijna iedereen bezoekt Salento tijdens zijn rondreis door Colombia. Dit is natuurlijk niet voor niks want dit dorpje heeft veel te bieden in de omgeving. Salento is voor Colombiaanse begrippen goed bereikbaar. Wij kwamen vanuit Bogota met de nachtbus naar Armenië waarna we de bus namen naar Salento.

Er zijn ontzettend veel opties voor overnachtingen in Salento. Van supergoedkope backpackers hostels tot campings en luxere accomodaties. Wij verbleven in het Coffee tree guesthouse aan de rand van het centrum. Een goede optie voor zowel slaapzalen en privé kamers. Goed ontbijt, veel informatie over de regio, leuke gemeenschappelijke ruimte en aardig personeel.

De regio van Salento leent zich uitermate goed om te paardrijden. Gezien Joris hier nu fan van is hebben wij een aantal ritten hier mogen doen. Wij kozen ervoor om dit te doen bij Cabalgatas San Pablo gezien de goede recensies die we hierover hadden gehoord. Je hebt bij Pablo verschillende keuzes in tours en in het laag seizoen waar wij in zaten kun je zelf aangeven hoe laat je wilt en dan kan hij kijken wat er mogelijk is.

DCIM101GOPRO

Wij hebben over twee dagen verdeeld cascada el penol, cascada Santa Rita en de coffee tour gedaan. Waanzinnige rittten waarbij je door het water gaat, langs kliffen rijd, de meest waanzinnige natuur ziet en prachtige watervallen ontdekt. De paarden zijn goed verzorgd, sterk en actief. Bereid je voor op een heftige paardrij rit waarbij je veel in draf en in galop gaat. Zelfs met een beetje ervaring wat Sam heeft kun je dit redden.

DCIM101GOPRO

Een andere activiteit die je kunt doen in Salento is mountain biken. Bij Salento Cycling kun je mountainbiken zonder dat je 1 keer hoeft te peddelen. Je wordt namelijk omhoog gebracht naar 3400 meter en fietst dan naar beneden. Je doet twee kanten aan waarbij je als eerste naar La Carbonera fietst. Vergeet Cocora Valley, hier vind je veel meer wax palmen,geen toeristen en de meest geweldige uitzichten die je kunt bedenken. Na een lekker lunch wordt je opnieuw omhoog gebracht om de volgende 20 km naar beneden te fietsen.  Dit gaat redelijk snel maar doe je wel met tussenpozen zodat je kunt genieten van de vergezichten. Het is wel wat frisser op deze hoogte dus extra kleding is geen overbodige luxe ;-).

DCIM101GOPRO

Als je in de koffie regio bent kun je natuurlijk niet weggaan zonder een koffie tour te hebben gedaan. Wij kozen voor de koffie tour van EL Ocaso. Een tour die je door alle stadia heen brengt en waarbij je uiteindelijk je eigen kopje koffie brouwt. Het leuke hierbij is dat je zelf een zaadje mag planten en ook de bonen mag plukken. De koffie bonen zijn zacht waardoor een beginnende koffiedrinker dit nog lust.

overige tips:
– de food trucks (vlakbij het grote plein naar beneden vind je deze food trucks op een leuk pleintje. Goed sfeertje, lekker eten en heerlijke mojito’s.


– ga eten bij brunch, waanzinnige porties en een fijne verandering in eten naast het Colombiaanse eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.