San Blas eilanden met San Blas Adventures

De San Blas eilanden liggen voor de kust van Panama en zijn een populaire bestemming om te zeilen en te genieten van de eilanden. Ze ligggen tussen Panama en Colombia in wat ervoor gezorgd heeft dat er veel aanbieders zijn voor deze overtocht. Vaak gaan deze gepaard met twee dagen zeilen over open zee. Gezien we dat niet zagen zitten kozen we voor een andere optie waarbij je minder op zee zit een meer op de eilanden. Tevens kom je met deze organisatie bij de lokale bevolking… welkom bij San Blas adventures.

DCIM101GOPRO

In 4 dagen gingen wij met San Blas adventures naar 5 verschillende eilanden van Panama naar Colombia. Van Parelwitte stranden tot onbewoonde eilanden en naar eilanden waar de Kuna Yala stammen leefden. Voor ieder wat wils.

DCIM101GOPRO

San Blas adventures regelt alles voor je. Het enige wat je hoeft te doen is relaxen en je eigen drinken meenemen. Is de rum op? Dan kan de guide altijd wel aan een nieuwe fles komen.

Elke dag vaar je ongeveer 2 uur op een houten speedboot,met twee motoren voor als er een uitvalt. Wij zaten in het zogeheten windy season en je moet wel tegen wat water en heel veel wind kunnen.  Zee ziek wordt je niet zo snel maar een 2 uur durende zoutwater douche hoort er in dit seizoen wel bij.

DCIM101GOPRO

Slapen doe je 2 nachten in hangmatten en 1 nacht in een hostel op een Kuna Yala eiland. De hangmatten sliepen verrassend lekker en zo dat we dit vaker gaan doen. Het eten is verrukkelijk waarbij er veel verse vis wordt gegeten.

Overdag op de eilanden vermaak je jezelf met zonnen, zwemmen, snorkelen, slapen, boek lezen en rum drinken. Ook een potje beach volleybal hoort erbij. Laat Sam hier nu een nieuw talent in zijn;-).

Een hoogtepunt in deze tour is dat je ook een dag naar de lokale bevolking gaat. Hier zie je hoe hun leven en krijg je een indruk van hun cultuur. De kinderen spelen graag met je en zijn erg blij je te zien.

 

SanBlas Adventures is wat ons betreft echt een aanrader. Het is niet goedkoop maar de ervaring  maak het zeer zeker de moeite waard.

Een gedachte over “San Blas eilanden met San Blas Adventures”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.