San Gil – the adventure town

Adventure stad San Gil heeft ontzettend veel te bieden. Buiten uiteraard de ontzettend veel avontuurlijke activiteiten mag je de omliggende dorpjes Barichara en Guana niet vergeten. De stad zelf is niet de mooiste van Colombia maar ook deze heeft zijn charmes.

Je komt in San Gil door of een bus te nemen van Bogota of zoals wij deden een nachtbus vanuit Santa Marta. Wij verbleven in Macondo Hostel waar wij na onze nachtbus erg goed werden ontvangen. Een hostel dat alles voor je uit handen neemt. Zo waren wij 15 minuten na aankomst al onderweg naar onze eerste activiteit. Zie hierbij onze tips:

Paragliden at Chicamocha
Vlakbij San Gil kun je een korte paragliding rit maken van 10 minuten maar bij Chicamocha krijg je veel betere uitzichten en een langere vluchttijd. Ja het is iets duurder en iets verder weg maar der ervaring is uniek. Na een korte uitleg, van 30 seconden, ren je de afgrond in ;—).  Er wordt vaak gedacht dat je last krijgt van motion sickness maar als zelfs Sam hier geen last van krijgt valt dit volgens ons best mee 😉

DCIM101GOPRO
DCIM101GOPRO

Raften
De nummer 1 activiteit in San Gil is raften op de Suarez river. Wij hadden dit graag willen doen maar door het regenseizoen was het water veels te hoog en was het helaas niet veilig genoeg. Door de hoeveelheid regen was de baby river (fonce river) i.p.v. 2/3 een 3/4. Dat laten we ons geen tweede keer zeggen en gingen met onze nieuwe vrienden van het hostel raften. Na een serieuze briefing begonnen we aan ons raft avontuur. Waarbij deze tour normaal 2,5 uur duurt waren wij er door de hoeveelheid water binnen een uur klaar. Niet minder leuk want de stroomversnellingen waren fantastisch.

DCIM101GOPRO

Caving in Cueva de la Vaca
Wie ons volgt weet dat Sam nog steeds geen fan is van Caving maar bij de Cueva de la Vaca werd ze toch weer opnieuw enthousiast. In deze cave zwem en kruip je door de grot naar de verschillende ruimtes. Na het verhaal over de stalagmieten en stalagtieten, ja die kennen we, kwamen we aan bij een kleine waterval in de grot. Erg leuk! Tip, neem iets mee voor je knieën. Doordat je kruipt over de grond kun je jezelf lelijk open halen.

DCIM101GOPRO
DCIM101GOPRO

Barichara en Guana (must)
Wordt vervolgd in de volgende blog.

Eettips:

Gringo’s Mike: je kent het wel, westers eten waar je naar verlangd op reis. Eet hier. Een hamburger.

Cafe Europe: de beste pasta en pizza in town.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.