Sancti Spiritus en Camaquey

Na trindad vervolgen we onze weg naar de Sierra Maestra. Gezien het feit dat deze afstand niet in 1 keer kan worden gereden, maken we 2 tussenstops waarvan 1 overnachting.

Als eerste zijn we gestopt in Sancti Spiritus. Deze stad wordt vaak overgeslagen door het overheersende Trinidad. Wat echt zonde is omdat ondanks dat deze stad niet zo groot is deze wel veel te bieden heeft.

P1050521

 

P1050516Tijdens onze wandeling door het oude centrum kwamen we een Cubaanse jongen tegen die Nederlands sprak. Hij had dit zichzelf aangeleerd door te studeren uit boeken. Hij vertelde ons van alles over Cuba en dan met name het Cuba wat je niet ziet. De armoede, de overheersende overheid, de zaken waar het volk tegen aan loopt en over dat vrienden worden met Amerika niks zal veranderen aan het Cuba zolang de overheid daar niet in verandert. Er kan wel een mcdonalds worden gebouwd maar de Cubanen kunnen er dan nog steeds niet heen omdat ze maar 12 CUC per maand verdienen. Erg confronterend om zo’n gesprek te hebben en dan besef je maar weer eens hoe goed je het hebt.

P1050540

Na Sancti Spiritus zijn we doorgereden naar Camaquey, een lange rit en we waren dan ook helemaal op toen we aankwamen. Gelukkig vonden we snel een Casa zodat we konden bijkomen van alle indrukken. Camaquey staat bekend om de vele smalle straatjes zodat de piraten die vroeger de stad binnen kwamen vallen zouden verdwalen. Helaas staat Camaquey ook bekend om de vele zakkenrollers waardoor je dus goed moet uitkijken voor je spullen. We hebben gegeten bij restaurant 1800, midden in het centrum van Camaquey. Dit was erg lekker en de prijs was hier ook erg goed.

P1050568

 

Na een paar afzakkertjes in een lokale bar zochten wij ons bed op voor de reis morgen naar de Sierra Maestra.

2 gedachten over “Sancti Spiritus en Camaquey”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.