Tayrona NP – off the beaten path

Tayrona national park is 1 van de mooiste en meest bezochte parken van Noord Colombia. Vooral de Colombianen bezoeken dit park graag zelf in de weekenden.  Het park staat vooral bekend om het mooiste strand Cabo San Juan. Wil je dit strand zien en toch een off the beaten path experience? Zie hierbij ons verhaal met tips:

Begin de ochtend vroeg door een busje te nemen naar de hoofd ingang van het park (Zaino). Verblijf in een guesthouse vlak bij het park zodat je er vroeg kunt zijn. Entree is 44000 cop en na de entree kun je het beste de eerste kilometers afleggen met een busje voor 3000 cop.  Vanuit daar begint het wandelpad en voor de rest van de dag wil je energie besparen voor 3000  cop.

De eerste twee uur wandelen brengen je door de jungle langs verschillende stranden. De paden zijn aangelegd met vlonders en ondanks dat je wel omhoog en naar beneden gaat is het goed te doen. Er zijn een paar mooie uitzichtpunten waar je foto’s kunt maken. 

Het eerste strand waar je kunt zwemmen is la piscina maar na wat wij al hadden gezien viel dit ons een beetje tegen. Het laatste stuk naar Cabo San Juan is heerlijk wandelen met veel wild life zoals aapjes. Het strand van Cabo San Juan is mooi maar zoals alles wat mooi is en goed bereikbaar is zelf in de vroege ochtend al goed bezocht door anderen. Je kan blijven slapen op het strand, nou eigenlijk 100 meter er vandaan met heel veel anderen, of je gaat dezelfde dag weer terug. Wij besloten terug te gaan en niet over dezelfde weg maar off the beaten path.

DCIM100MEDIADJI_0006.JPG
DCIM100MEDIADJI_0007.JPG

In Tayrona park wonen ver van het strand af nog steeds indigious people. Volgens ons guesthouse was dit 1 uur lopen en dan nog 1,5 uur verder terug naar de andere uitgang. Gezien we liever niet twee keer dezelfde weg lopen en we graag meer willen zien dan de gebaande baden leek ons dit wel een goed idee. De hike naar het dorpje ( pueblito ) is niet zomaar een hike.  Het duurt in eerste instantie geen uur maar 2,5 uur en in de tijd dat je bezig bent klim je alleen maar omhoog. Soms is het niet mogelijk om dit zelf te doen omdat de stenen dusdanig groot zijn. Het is dan ook echt een uitdaging. Zwaar maar alles zeker meer dan waard. Een onvergetelijke ervaring waarbij je zo diep in de jungle zit met niemand om je heen behalve veel wild life.

Aangekomen in pueblito val je even stil, hier zie je niet alleen ruïnes maar ook het echte leven van de inheemse bevolking. Je ziet hun dagelijks leven in hun bijzondere kleding en ga je echt terug in de tijd. Ongelofelijk om te zien.

Na Pueblito loop je nog ongeveer een uur naar boven wat mentaal zwaar is maar na dit stuk zie je jezelf staan met het beste uitzicht van de wereld wat alles goed maakt.

Onze tip:  Doe Tayrona in 1 dag en slaap in Eco Hostal Yukuka,  compleet met zwembad en glijbaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.