The Mae Hong Son Loop (part 1)

De Mae Hong Son Loop is een loop van ruim 600 kilometer met in het midden de stad Mae Hong Son. De loop begint in Chiang Mai en kan op 2 manieren worden gereden. Wij kozen ervoor om het moeilijkste eerst te doen oftewel de 700 bochten over de berg naar Pai. Dit deden we door eerst een stop te maken in Chiang Dao.

Chiang Dao is een slaperig stadje wat vooral bekend is om de Chiang Dao Cave. Meer dan dat is er niet te doen, maar de uitzichten hier, zijn geweldig. Je zit midden tussen de bergen waardoor het ’s nachts heerlijk afkoelt en je hebt hier buiten een paar guesthouses helemaal niemand.

Wij sliepen in het Final Land resort, ach jah resort?? 4 zeer luxe huisjes met uitzicht op de bergen. Heel vervelend moeten we zeggen.

P1070833

Avond eten hier krijgen is lastiger dan we dachten, gelukkig vonden we nog 1 kraampje langs de weg en hebben we alles maar genomen wat er op de BBQ lag. We hebben geen idee wat het allemaal was maar de smaak en liefde spatten er vanaf. De 5 euro die we daarna moesten betalen was bijna schandalig te noemen. De avond hebben we heerlijk bij de bungalow doorgebracht met een fles rum van 3 euro 🙂

IMG_0560 IMG_0557 (2)

De volgende ochtend na een ontbijt met noodles en eieren begonnen aan de tocht der tochten.IMG_0583

Via het nationale park begonnen we onze reis naar Pai. Deze weg welke iets langer is met de kilometers is een weg die je gezien moet hebben. Dwars door de bergen met hellingen van 40% was een enorme uitdaging. Je betaalt voor deze weg een entree van 200 baht per persoon maar zoals alles in Thailand kan hier over onderhandeld worden. Uiteindelijk betaalde wij dus 300 baht.

Onderweg kom je af en toe een lokale thai tegen wat ons geruststelde voor als we een klapband zouden krijgen :). Je hebt off road en erg off road. Dat google maps deze weg kent is onbegrijpelijk gezien het feit dat je 4 rivieren moet oversteken. Samantha kwam nog een keer vast te zitten, maar gelukkig was Joris to te rescue.

P1070887

P1070863

P1070879

Na 4 off road zagen we eindelijk normale wegen en waren we blij dat we uiteindelijk de bochten naar Pai konden trotseren. Wat een tocht was dit, maar vanwege de puurheid en het feit dat de wegen zo ongerept waren was die voor ons 1 van de mooiste wegen die we hebben gedaan.

Aangekomen in Pai checkten we ons in bij het Guesthouse om eerst te genieten van een welverdiende burger, ja en dus geen thais eten bij de burger Queen. De eigenaar stond raar te kijken dat we deze binnen 10 seconden hadden weggewerkt 🙂

Rond zonsondergang zijn we richting de Pai Canyon gereden en hebben we met andere backpackers genoten van een rum met cola en een waanzinnige zonsondergang.

P1070897

P1070910

Een gedachte over “The Mae Hong Son Loop (part 1)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.