Villa de Leyva in 24 uur

Villa de Leyva is een populaire bestemming onder de Colombianen die in Bogotá wonen. Op slechts 3 uur rijden vind je deze heerlijke koloniale stad. In de weekenden druk bezocht en doordeweeks een oase van rust. Een stad met een aantal leuke bezienswaardigheden buiten het centrum. Wij waren hier vrij kort dus die zie hierbij onze tips voor 24 uur in Villa de Leyva.

Wijntour bij Ain Kairim …. Must do
Ja je kan wijn drinken in Colombia en in Villa de Leyva hebben ze meerdere wijnboerderijen. Je kan bij Ain karim een rondleiding met proeverij (gewoon twee volle glazen) boeken voor 22.000 pesos. De rondleiding is in het Spaans maar sinds ons dat steeds beter af gaat geen probleem. Een feitje waar ze in Frankrijk jaloers op zullen zijn, het wijnproces hier duurt 6 maanden ;-). De wijn is verassend lekker en we baalden er stiekem van dat we met een backpacken aan het reizen zijn.

Abseilen
Ondanks dat Villa de Leyva niet bekend staat om de adventures kun je in de omgeving ontzettend veel leuke activiteiten ondernemen. Wij wilden nog heel graag een keer abseilen van een waterval dus zo gezegd zo gedaan. Na een uur rijden kom je aan bij de watervallen zonder een enkele andere toerist en kan de instructie beginnen. Na een kleine klim konden we beginnen. Sam wilde er mee stoppen maar na de eerste keer was dit toch wel erg gaaf. Joris had hier uiteraard geen last van 😉

DCIM101GOPRO

Plaza Mayor en de straten eromheen
In Villa de Leyva kun je heerlijk rond dwalen door de straten. Als dit je eerste koloniale stad is in Colombia zal je jezelf hier zeker vermaken. Wij waren wat verwend en beginnen te wennen aan al het moois hier. Ga zeker wat drinken op het plein, ondanks dat dit wat duurder is maakt dit de ervaring wel af.

Wat ons helaas niet meer lukte maar wat we nog wel graag hadden willen doen was een bezoek brengen aan de Pozo Azuls. Ach ja je moet wat te wensen over houden.

Vanaf Bogota gaan er directe bussen naar Villa de Leyva en deze duren gemiddeld 3 uur. Wij gingen van Villa de Leyva naar Bogota en dat ging prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.