Winterberg 2014/2015

De Skiliftkarussell bij Winterberg is veruit het grootste en meest bekende samenhangende skigebied van het Sauerland.

Een groot voordeel, in 2,5 uur goed doorrijden kun je heerlijk 25 km skiën. Het nadeel, veel Nederlanders en niet sneeuwzeker.

Waarbij we vorig jaar onze weekendjes weg zagen stranden doordat er niet of nauwelijks sneeuw was gevallen, daar hadden we dit jaar meer geluk. Wel geteld 4 keer hebben we dit skigebied aangedaan.  De eerste keer al in december en de laatste keer in maart.

Winterberg is geweldig voor als je even een dagje wilt skiën. Ervaren skiërs zullen zich in dit gebied snel vervelen. Met maar 25 km ski pistes en heel veel onervaren skiërs maakt het dat het hier af en toe erg druk kan zijn. In de vakanties zijn rijen van een half uur voor de lift geen uitzondering. Ga hier dan ook voor een dagje heen op de zondag. Je vermijdt dan de dagjes mensen vanuit Nederland en de weekend toeristen gaan rond de lunch weer weg.

Het dorp Winterberg kent leuke barretjes zoals de Brabander, nergens is de apres ski zo gezellig als hier en een aantal leuke restaurants. Waar je toch echt gegeten moet hebben is de Bodefelder. Schnitzels van 600 gram met veel verschillende sauzen, iets minder vriendelijke personeel, maar uiteindelijk maakt die schnitzel een hoop goed.

Kortom Winterberg is leuk voor een dagje en zelfs een weekend met goed gezelschap maar langer hoef je hier voor de ervaren skiër niet te zijn.

IMG_4425

IMG_4455

IMG_4963

IMG_4505

 

 

 

Een gedachte over “Winterberg 2014/2015”

  1. Afgelopen winter ook in Winterberg geweest en het is inderdaad geen skigebied, zoals in Oostenrijk. De pistes heb je snel door, maar je hebt wel echt even het idee dat je er tussenuit bent en aan het wintersporten bent!

    Voordeel is natuurlijk dat het dichtbij huis is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.